MITTAUKSET JA KUVAUKSET

SPIRAALI OY  |  KIRKKOTIE 482  |  01820 KLAUKKALA
LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA info@spiraali.fi

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja.

Lämpökamerakuvaus

Rakennusten lämpövuodot aiheuttavat energianhukkaa, heikentävät asumisviihtyvyyttä ja aiheuttavat kosteusvaurioiden riskin. Lämpökamerakuvaus on erinomainen apuväine monien kiinteistöteknisten ongelmien selvittämisessä. Se paljastaa rakenteiden kylmäsillat, lämpövuodot ja jopa mahdolliset rakenteissa piilevät putkistorikot. Lämpökamerakuvauksella  voidaan havainnollisesti paikallistaa mm. lattialämmityskaapeleiden sijainnit ja niiden mahdolliset ongelmat. Lämpökamera muodostaa kuvan kiinteän kohteen lähettämän infrapunasäteilyn perusteella, jolloin kuvasta voidaan määrittää kohteen pintalämpötila asteina. Laite ei mittaa ilman tai kaasujen lämpötilaa.

Kosteusvaurioiden kartoitus ja sisäilmatutkimukset

Jopa yli puolet rakennuksistamme kärsii eriasteisista kosteusvaurioista, ja homeongelmaa on tavattu joka neljännessä tapauksessa. Pientalojen ongelma on usein riittämätön ilmanvaihto. Nykyajan asumiskäytännöt tuottavat suuria kosteuskuormia.

Tiiveysmittaus

Tiiveysmittauksella selvitetään rakennuksen ilmavuotoluku, vuotokohtia ja rakenteiden tiiveyttä, mittaustakäytetäänyhtenä apuvälineenä kiinteistöjen sisäilmaselvityksissä, rakennusteknisten mittausten lisäksi.

Miksi teettää kiinteistössä tiiveysmittaus

Tiiveysmittauksella selvitetään rakennuksen vaipan (ulkoseinien ja yläpohjan) kautta tulevan ilmavuodonmäärä ns. ilmavuotoluku (q50). Suomen rakennusmääräys- kokoelmassa (osa D3) on ilmavuotoluvuksi q50  annettu 4, käytettäessä pienempää suunnitteluarvoa energiatodistuksen laadinnassa ja suunnittelun lähtötietona on ilmavuotoluku mitattava ennen uuden kiinteistön käyttöönottoa tai todennettava muutoin.
Lämpökuvaus raportti Energiatodistus MESSUOSASTOT ASIAKASTILAISUUDET SOMISTAMO MITTAUKSET JA KUVAUKSET RIITA ASIAT VALVONTA JA URAKOINTI YHTEYSTIEDOT